Ogwen Visitor Centre

Ogwen Visitor Centre

Ogwen Visitor Centre

Date

24 August 2013
Location

Llyn Ogwen

SH 64993 60372; 53.12336°N, 4.01897°W

Information

The new Ogwen Visitor Centre was officially opened in July 2013. Construction started in September 2012 and the new building features a multimedia interpretation area, food kiosk and toilets in addition to the Snowdonia National Park warden’s office. Designed by Anglesey-based DEWIS Architecture and constructed using local materials from quarries in Bethesda and Blaenau Ffestiniog, the new centre replaces the previous 1970s-built facilities. The project was managed by a partnership formed by the Snowdonia National Park Authority, the Countryside Commission for Wales, and the National Trust, and was funded with EU support through the Communities and Nature initiative.

 

Ogwen Visitor Centre

Ogwen Visitor Centre

Ogwen Visitor Centre

Ogwen Visitor Centre

Ogwen Visitor Centre

Ogwen Visitor Centre

Interpretation room

Interpretation room

Tryfan - interactive relief model of surrounding area

Tryfan – interactive relief model of surrounding area

Glyder Fach - seating area

Glyder Fach – seating area

Ogwen Visitor Centre

Ogwen Visitor Centre

Cwm Idwal trailhead

Cwm Idwal trailhead

Roof

Roof

Fence

Fence

Advertisements

8 thoughts on “Ogwen Visitor Centre

  1. I like your photographs, Graham, as always. The interactive model looks great. I applaud the use of local materials, especially the slate from “Cwt-y-Bugail” sic. It’s just my ignorant opinion, but I don’t think the building either reflects it’s surroundings, complements them or sits properly in the landscape. Its’s bland, yet inappropriate somehow. I wanted to like it, but I can’t. Love the fence pic, however, and you have done the best that could be done with the structure! Sorry for being a curmudgeon! 🙂

    • Thanks, Iain, and no worries on the curmedgeonliness – chacun a son gout, as they say 😉 I think it is certainly an improvement over what was there before. And at least the interpretation room should make a pleasant area out of the rain to have your butties compared to the previous dingy shelter.

Share your thoughts...

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s