Ogwen Visitor Centre

Ogwen Visitor Centre

Ogwen Visitor Centre

Date

24 August 2013
Location

Llyn Ogwen

SH 64993 60372; 53.12336°N, 4.01897°W

Information

The new Ogwen Visitor Centre was officially opened in July 2013. Construction started in September 2012 and the new building features a multimedia interpretation area, food kiosk and toilets in addition to the Snowdonia National Park warden’s office. Designed by Anglesey-based DEWIS Architecture and constructed using local materials from quarries in Bethesda and Blaenau Ffestiniog, the new centre replaces the previous 1970s-built facilities. The project was managed by a partnership formed by the Snowdonia National Park Authority, the Countryside Commission for Wales, and the National Trust, and was funded with EU support through the Communities and Nature initiative.

 

CLICK HERE TO SEE MORE…